Компанія «Тана» планує виготовляти посуд з картоплі, пшениці та кукурудзи
Компанія «Тана» з Луганської області у найближчі три роки планує налагодити виробництво біорозкладного посуду з компонентів пшениці, кукурудзи та картоплі.
Про це повідомляє проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» на своїй сторінці у Фейсбук.
Підприємство взяло участь у навчанні зі стратегічного планування проєкту.
(Луганська область) засноване у 1992 році. За 29 років роботи компанія стала одним з лідерів у виготовленні полімерів та композитних матеріалів в Україні для автомобілебудування, виготовлення меблів, інших галузей промисловості.
Щоб вийти на новий рівень розвитку, отримати нові замовлення та розширити виробництво, керівництво компанії розробило стратегію на найближчі три роки. Для цього фахівці “Тана” взяли участь у навчанні зі стратегічного планування.
«Наша задача на виробництві – виготовлення нової продукції екологічного напрямку, – сказав директор підприємства Сергій Войтюк. – У світі продукція з біорозкладних матеріалів набуває все більшої популярності, це стає трендом. Нам важливо долучитися до цього процесу, щоб вийти на нові ринки, опанувати напрямки, яких до цього не було у компанії. Ми маємо великий досвід у виготовленні композитних матеріалів, а біорозкладні матеріали – це свого роду композитний матеріал – суміш різних компонентів. У найближчі три роки плануємо налагодити таке виробництво з компонентів пшениці, кукурудзи, картоплі. Для цього потрібно закупити обладнання – екструдери, які подрібнюють сировину».
Читайте також: На Львівщині планують збудувати завод з переробки картоплі на крохмаль