Елеватор

В акваторії Одеського порту завершено днопоглиблювання

Земкараван «Дунай» завершив експлуатаційне днопоглиблення в акваторії аванпорту Одеського морського порту.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Адміністрації морських портів України.

Згідно з Актами виконаних робіт та оперативними даними інженерної служби адміністрації порту, об’єм розробленого та вивезеного на підводне звалище грунту становить близько 87 тис. м/куб. На ділянках, де проводилось черпання, глибини доведені до паспортних 13,5 метрів. Виконання передбаченого договором обсягу робіт зайняло трохи більше місяця – з 20 лютого до 23 березня, що також вкладається у заздалегідь обумовлений графік.

«Ремонтне черпання на кількох ділянках акваторії аванпорту проводилось у відповідності з даними сезонних промірів глибин і планом експлуатаційних днопоглиблювальних робіт на 2021 рік, – коментує начальник адміністрації порту Максим ЛАПАЙ. – Обумовлені договором операції виконані у передбачені строки, що стало можливим як завдяки чіткій організації робіт, так і сприятливим погоднім умовам. Наша інженерна служба заздалегідь планує днопоглиблювальні роботи на весняно-літній період, коли стихають північно-східні вітри і спадає хвильове навантаження на акваторію».

За планом експлуатаційного днопоглиблення, в Одеському порту у 2021 році передбачене ремонтне черпання у Нафтогавані порту. Виконання даних робіт почнеться вже найближчим часом. Для цього також планується задіяти земкараван «Дунай».

Усього в Нафтогавані належить підняти з морського дна і вивезти на підводне звалище у відкритому морі біля 10 тис. м/куб. Строк виконання робіт – 4-5 діб.

Нагадаємо, розпочалося будівництво нової дороги до Одеського порту.