Жири немолочного походження – найчастіше порушення при виготовленні масла
Молоко та молочні продукти, особливо вершкове масло, вже традиційно є лідерами серед харчових продуктів, які фальсифікують найчастіше.
Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла. На другому місці за типом порушень – невідповідність маркування.
Про це повідомляє Держпродспоживслужба за підсумками роботи з протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі.
З початку цього року було здійснено 85 планових та 2908 позапланових перевірок, у результаті яких із обігу вилучено понад 31 тонну продуктів.
Найбільше вилучено молока та молочних продуктів (понад 6 тонн); риби (4,7 тонн); м’яса птиці (3,3 тонни); м’яса та м’ясопродуктів (понад 2 тонни).
Також ухвалено 49 рішень щодо призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму понад 1,6 млн грн, додали у Держпродспоживслужбі.
Нагадаємо, «Терра Фуд» розширила лінійку ТМ Premialle вершковим маслом.
Як повідомлялося, Асоціація виробників молока виступає за те, щоб знижену ставку ПДВ на молочну продукцію поширити до кінцевого споживача.