Жир, що вживає птиця, впливає на соковитість її м’яса
У тілі птиці жир є у вигляді підшкірного, міжм’язового, внутрішньом’язового та абдомінального, пише журнал «Наше птахівництво».
Жир, що птиця вживає з кормом, безпосередньо впливає на склад жиру тіла та на ніжність, соковитість і стійкість м’яса до зберігання. Тому питання виду використовуваного жиру це й про якість м’яса птиці.
За введення в раціон птиці жирів певного жирнокислотного профілю можна збагачувати відповідними жирними кислотами (наприклад, омега-3) жири тіла птиці або яйця. Так, підвищений уміст легкоокислюваних поліненасичених жирних кислот (омега-3) у тушках птиці погіршує їхню здатність до тривалого зберігання.
Як повідомлялося, у кормових жирів удвічі-втричі вища енергетична поживністю, ніж у зернових кормів.