Тваринництво
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Тваринництво

Жовчні кислоти покращують засвоєння корму свинями

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У поросних і лактуючих свиноматок значно збільшується кількість бактеріальних ендотоксинів, виникає дисбаланс мікробів і постійні закрепи, оскільки їхній організм не здатен виводити токсини.

Токсини накопичуються в організмі поросят через плаценту й молоко, спричиняючи виникнення гепатогенної діареї через посилення ураження печінки, зменшення секрету жовчної кислоти, жиру й молока.

Багатьох цих та інших проблем можна уникнути, додаючи в корм свиноматкам і поросятам після відлучення спеціальні добавки – жовчні кислоти. Жовчні кислоти є основними активними інгредієнтами жовчі, їхня головна функція спрямована на засвоєння жиру з природною біологічною активністю.

Саме жовчні кислоти сприяють кращому травленню, засвоєнню жиру та жиророзчинних речовин, економлять енергію, стимулюють ріст тварин, запобігають виникненню хвороб травлення, лікують захворювання печінки та жовчного міхура, покращують якість м’яса.

Крім того, у деяких випадках жовчні кислоти можуть замінювати антибіотики.

Також доведено, що жовчні кислоти допомагають контролювати печінковий синтез ліпідів, глюкози та глікогену, сприяють жирним кислотам повністю абсорбуватися епітелієм кишківника.

Раніше повідомлялося, як досягти позитивного ефекту від пробіотиків у свинарстві.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!