Тваринництво

Пік смертності індичат зазвичай припадає на 5-6-ту добу вирощування

За вирощування індичат систематично спостерігають за їхнім фізіологічним станом, споживанням корму, води, поведінкою, контролюють динаміку приросту живої ваги, стан пір’яного покрову, пише журнал «Наше птахівництво».

Результати щоденного відходу перераховують у відсотках до кількості прийнятих на вирощування пташенят. Для зручності викреслюють графік падежу.

Пік смертності зазвичай припадає на 5-6-ту добу вирощування. Якщо він змістився у той чи інший бік, ретельно перевіряють умови вирощування.

У перші 10 діб вирощування індичат можливими причинами підвищеного падежу можуть бути неякісні корми, недоступна вода, знижена чи підвищена температура в приміщенні, інфекційні захворювання, зокрема аспергільоз, травмування під час роботи з молодняком, наслідки скупченості через вологість і холод у приміщенні, порушення умов транспортування, низька якість інкубаційних яєць, тривала перетримка молодняку після виводу без води й корму.

Збереженість індичат за перші 10 днів вирощування має становити не менше 99%, а нормативи за живою вагою відповідати характеристикам кросів. У разі відхилення від нормативних показників встановлюють і усувають причини. За потреби здійснюють лабораторні дослідження та профілактично-лікувальні заходи.

Раніше ми писали, як готувати пташник до приймання добових індичат.