За три квартали виробництво яєць скоротилося на 1,3%
У січні-вересні 2020 року в Україні виробили 12,8 млрд штук яєць – на 1,3% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Так, сільгосппідприємства виробили 6,8 млрд штук яєць, що на 1,9% менше, як порівняти з січнем-вереснем 2019 року.
А господарства населення скоротили виробництво на 0,7% проти показника за дев’ять місяців 2019 року – до 6 млрд штук.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Як повідомлялося, «Овостар Юніон» переробляє яйця, щоб уникнути перегріву внутрішнього ринку яйця і не обвалювати ціну на нього.