Тваринництво
Головне:
Тваринництво

За концентрацією афлатоксинів у печінці птиці можна визначити придатність м’яса до споживання

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
За концентрацією афлатоксинів у печінці птиці можна визначити придатність м’яса до споживання

Висока концентрація афлатоксинів у кормах для птиці часто призводить до масової загибелі поголів’я.

Афлатоксини уражують печінку й чинять імунодепресивну, канцерогенну та тератогенну дії, знижують приріст маси птиці, яйценосність, а також масу яйця та жовтків, негативно впливають на опереність і мінералізацію кісток.

Афлатоксин В1 і менш токсичні В2, G1, G2 синтезує низка грибів роду Aspergillus. Найпоширеніші їхні продуценти – A. flavus та A. parasiticus.

Міра чутливості різних видів птиці до афлатоксинів не однакова. Найсприйнятливішими є молоді качки. Проте кури, гуси, фазани, а також багато видів водоплавної птиці захворюють за поїдання кормів, що містять афлатоксини.

Вони акумулюються переважно в печінці й меншою мірою – в інших органах і тканинах: грудних і стегнових м’язах, нирках, селезінці, крові, легенях, шкірі та жировій клітковині.

За концентрацією афлатоксинів у печінці можна судити про придатність м’яса птиці до споживання людьми.

Як повідомлялося, за складання раціону птиці важливе значення мають правильні пропорції інгредієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: