«Юнікасоль» планує збільшити поголів’я корів і мати більше сировини для сироваріння
Ферма «Юнікасоль» (Рівненська область), яка є учасником проєкту «Сімейні молочні ферми», виробляє 14 різновидів крафтового сиру. Зокрема, моцарелу, бринзу, сулугуні, твердий сир, витриманий понад 6 місяців, із оригінальними смаками: лавандовий, кавовий, м’ятний.
Про це повідомили у проєкті.
Подружжя Нечипоруків приєдналося до «Сімейних молочних ферм» і створило фермерське господарство в березні 2020 року. І вже за рік вони перейшли від виробництва молока до його перероблення. Все необхідне обладнання для виробництва крафтового сиру фермери отримали від проєкту «Сімейні молочні ферми». Наразі сироварня «Юнікасоль» щомісяця реалізовує близько 300 кг сирів.
Сьогодні на фермі утримують 33 голови ВРХ, проте Нечипоруки планують збільшити поголів’я, щоб молока вистачало на виробництво сирів. Адже вони використовують тільки натуральну сировину, яку отримують від власних корів. Це дозволить задовольнити попит на крафтову продукцію сироварні, який зростає.
Із розширенням асортименту продукції поступово збільшується і популярність сироварні «Юнікасоль». Так, у вересні вона потрапила у рейтинг першого українського гастрогіду «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України». У цій книзі Рівненщину представляють лише два виробники крафтової продукції.
Як повідомлялося, кооператив «Степ» відкрив сироварню.