Яєчний сектор може виграти від скорочення обсягів виробництва цього року
Скорочення виробництва яєць сільськогосподарськими підприємствами протягом перших чотирьох місяців цього року на 1,3% є наслідком несприятливої цінової ситуації на яйця в І кварталі. Підприємства були змушені скорочувати поголів’я курей-несучок ще задовго до дії сезонних чинників.
Так прокоментував AgroTimes ситуацію у сегменті виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.
Така ситуація жодним чином не вплинула на задоволення внутрішнього попиту, оскільки обсяги виробництва і без того є досить значними, наголосив він.
«Яєчний сектор, можливо, більше виграє від скорочення обсягів виробництва протягом року, оскільки торішні обсяги виробництва протягом року залишили виробників зі збитками навіть при рекордному експорті», – вважає Сергій Карпенко.
За його прогнозами, обсяги виробництва яєць скоротяться проти показника 2019 року, однак скорочення буде не таким вже й значним.
«Експорт яєць до кінця 2020 року навряд чи досягне торішніх обсягів з огляду на значне падіння в І кварталі та подальший вплив епідемії коронавірусу на світові ринки», – додав Сергій Карпенко.
Нагадаємо, що експорт яєць за чотири місяці цього року на 30% менше, ніж за такий самий період 2019 року.
Чи варто перейматися скороченням поголів’я птиці, Сергій Карпенко розмірковує в колонці.
Додати коментар