Як знизити ризик зараження сальмонелою за інкубації
Виявлення сальмонели в інкубаторії може сильно варіюватися залежно від санітарно-гігієнічних практик, що застосовують у господарстві. Це засвідчили дослідження в Китаї, Кореї, Великій Британії та Нідерландах. Навіть за дотримання суворих санітарних процедур усе ще існує ризик забруднення, пише журнал «Наше птахівництво».
Відомо, що сальмонела збільшує кількість яєць, що вибухають під час інкубації й висиджування через розмноження в них патогенних бактерій, що призводить до загибелі ембріона. Крім того, пил, сміття та послід, що виділяються із заражених сальмонелою яєць під час інкубації та вилуплення, поширюють інфекцію серед інших курчат в інкубаторі.
Оскільки в курчат ще не сформована кишкова мікробіота, сальмонела може потрапляти в кишківник, де легко його колонізуватиме за відсутності конкуренції за поживні речовини.
Належні санітарно-гігієнічні заходи в інкубаторах і запровадження контрольованого конкурентного виключення допоможе зменшити ризик зараження сальмонелою в курчат до того, як вони потраплять на ферму.
Як повідомлялося, сальмонелу в кормах і воді руйнують органічні кислоти.