Як прижиттєво визначити мармуровість м’яса у ВРХ
Використання ультразвукового сканера дозволяє визначити мармуровість м’яса у великої рогатої худоби за її життя, до того ж і неінвазивним способом.
Щоб зменшити помилку в розрахунках відсотка жирового прошарку, рекомендується остаточний результат розраховувати як середній із п’яти окремих досліджень для кожної тварини.
Важливою умовою за визначення мармуровості м’яса у ВРХ є добре підготовлена ділянка контакту датчика з поверхнею. У шерсті більшості тварин є гній, бруд та інші включення, через що за дослідження непідготовленої ділянки утворюються повітряні порожнини між окремими волосками й створюються артефакти (розсіювання).
Контакт датчика з чистою ділянкою має бути щільним, аби виключити появу акустичних перешкод. Для цього необхідно обрізувати волосяний покрив і використовувати контактні гелі. У такий спосіб мінімізують помилки за визначення відсоткового вмісту жиру в м’ясі ВРХ.
Як повідомлялося, компанія «Ерідон» почала вирощувати телят порід абердин-ангус і шароле за найсучаснішими технологіями.
Додати коментар