Тваринництво

Як господарству уберегтися від «сірих» преміксів

Як господарству уберегтися від «сірих» преміксів

В Україні все ще часто можна натрапити на премікси невизначеного походження. Найчастіше це – «сірий» імпорт.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів директор VITAGRO Nutrition Сергій Сулима.

«Купуючи таку продукцію, немає ніяких гарантій щодо її якості, як і впливу на її постачальника, – зауважив він. – Я завжди рекомендую робити закупи в підприємства, що надає офіційні гарантії, сертифікати якості з мокрими печатками. Тобто співпрацювати з максимально відкритою компанією, яка до того ж надаватиме технологічний супровід і відповідати за якість своєї продукції».

Фальсифікація преміксної продукції на вітчизняному ринку швидше не трапляється, додав Сергій Сулима.

Господарства без власних лабораторій можуть оцінити якість преміксу за допомогою досліду, який ставлять у господарстві з контрольною й дослідними групами.

«Тварина найкраще покаже, якої якості продукцію вона споживала, – підкреслив Сергій Сулима. – Такі дослідження дуже корисні для господарств, оскільки кожне з них має свої особливості: відповідно, те, що чудово працюватиме в одному, може виявитися менш корисним для іншого».

Нагадаємо, якісні премікси виготовляють із відбірної сировини.