Тваринництво

Виробник м’яса з міцелію ставить на співробітництво B2B

Виробник м’яса з міцелію ставить на співробітництво B2B

Atlast Food Co., американський виробник альтернативних м’ясних продуктів на основі міцелію, оголосив про партнерство з кількома підприємствами, які використовуватимуть продукцію компанії в якості інгредієнта. Назви партнерів поки що не розкривають.

Про це пише The spoon.

Atlast Food є дочірнім підприємством компанії Ecovative, і завдяки цим партнерським відносинам компанія виконала заплановані до 2023 року обсяги робіт.

Міцелій по суті є кореневою системою грибів. Його можна вирощувати дуже швидко, він має нейтральний смак і волокнисту текстуру, що дозволяє йому легко вбирати інші смаки і приймати майже м’ясисті відчуття. В Atlast кажуть, що можуть виростити цілий лист міцелію розміром 100 х 10 футів за 10 днів. Бекон із міцелію є першим продуктом компанії.

Міцелій в якості основного інгредієнта для виробництва продуктів із альтернативного білка використовують також компанії Meati (стейк) і Prime Roots (бекон), які нещодавно з’явилися на ринку.

Останні новини від Atlast вказують на розширення ринку рослинних білків через роздрібні мережі, ресторани й інші підприємства. Atlast приєднується до інших виробників альтернативних білків –  таких, як Zero Egg і Clara Foods, спеціально орієнтуючись на канали B2B.

Як повідомлялося, рослинне м’ясо Beyond Meat зайшло в «Сільпо».