Тваринництво
Головне:
Тваринництво

Виробництво яєць у світі за 10 років зросло майже на чверть

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
Виробництво яєць у світі за 10 років зросло майже на чверть

Із 2008 до 2018 року світове виробництво яєць зросло на 24% – з 61,7 млн тонн до 76,7 млн тонн

Про це свідчать останні дані, оприлюднені відділом статистики ФАО, пише Poultry World.

Китай продовжує лідирувати, виробляючи 466 млрд яєць у 2018 році, що становить 34% світового ринку.

Протягом останніх 30 років Китай є найбільшим у світі виробником яєць. Дослідження, опубліковане у вересні 2018 року, показало, що основними причинами зростання є швидкий економічний ріст, удосконалені ланцюжки поставок і сприятливі ціни.

За Китаєм ідуть ЄС, США та Індія. Країни, що займають перші чотири рядки рейтингу, разом виробляють майже 60% яєць.

Тим часом наступні шість найбільших виробників займають 16% ринку.

Отже, десяти найбільшим виробникам яєць належить понад 3/4 світового виробництва.

За словами економічного аналітика Міжнародної комісії з яєць Пітера ван Хорна, рівень споживання яєць надто відрізняється між країнами. Так, у 2018 році одна людина в середньому споживала 161 яйце на рік.

Дані Міжнародної комісії з яєць за 2018 рік ілюструють різницю між високим споживанням яєць у Мексиці (368 яєць) та Японії (337 яєць) і нижчим споживанням у Південній Африці (130), зазначив Пітера ван Хорн.

Країни з великою чисельністю населення істотно відрізняються одна від одної: в Китаї споживають 255 яєць, а в Індії – 76.

Також існують відмінності серед країн ЄС, де середнє споживання на одну людину в 2018 році склало 210 яєць, додав аналітик. Іспанські споживачі протягом року з’їли 273 яйця, данці – 248, а громадяни Польщі та Португалії – лише 145 і 146 яєць відповідно.

Нагадаємо, за п’ять місяців 2020 року Україна виробила 7 млрд яєць.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись: