Виробництво індичатини за 10 місяців зросло на 6,8%
У січні-жовтні 2021 року в Україні виробили 22,9 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса індиків, що на 6,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, у жовтні обсяг виробництва індичатини зріс на 9,7 %, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 2,6 тис. тонн.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Нагадаємо, європейські потужності МХП на 8% наростили виробництво курятини й індичатини.
Як повідомлялося, споживання індичатини в Україні – 0,6-0,8 кг на одного мешканця.