Вперше велика фастфуд-мережа замінила традиційні яйця рослинним аналогом
Китайська мережа швидкого харчування Dicos додала в своє меню яйця рослинного походження JUST Egg.
Про це пише Poultry World із посиланням на компанію Eat Just (США).
Віднині яєчна випічка мережі Dicos буде замінена на попередньо випечений продукт JUST Egg у понад 500 закладах у Китаї. Вперше великий ресторан швидкого харчування замінив продукт тваринного походження на рослинний. Новий продукт представлений у трьох бургерах для сніданку, трьох сандвічах і «західній» тарілці для сніданку.
За даними JUST Egg, додавання яйця рослинного походження в одному з найпопулярніших ресторанів Китаю сигналізує про хвилювання з боку споживачів, що зростає, та бізнес-імпульс до пошуку альтернатив тваринним білкам.
JUST Egg працює в Китаї з 2019 року в роздрібній торгівлі і пунктах громадського харчування, а також на платформах електронної торгівлі, що належать Alibaba, з річним зростанням у 70%. Торік Eat Just оголосила про партнерство з консорціумом на чолі з Proterra Investment Partners Asia для будівництва й експлуатації заводу з виробництва рослинного білка в Сінгапурі.
Як повідомлялося, для виготовлення українського рослинного фаршу використовують імпортну сировину.
Довідка
Приватна компанія Eat Just зі штаб-квартирою в Сан-Франциско була заснована в 2011 році. Розробляє і продає рослинні альтернативи яєчних продуктів традиційного виробництва.
Рослинні яйця JUST Egg виготовляють із машу. Продукт випускають у рідкому вигляді та замороженими коржиками, подібними до омлета.