Тваринництво

Властивості пивних дріжджів здатні пригнічувати патогенні мікроорганізми

Властивості пивних дріжджів здатні пригнічувати патогенні мікроорганізми

Альтернативою антибактеріальних препаратів для сучасних птахівничих комплексів є препарати з вибірковою сорбційною активністю щодо патогенних мікроорганізмів.

Перспективними є препарати, які містять маннанолігосахариди (МОС) – природні хімічні сполуки, що входять до складу клітинних стінок дріжджів роду Saccharomyces.

МОС як альтернативна мішень для адгезії вступає у взаємодію з лектинами бактеріальних клітин і виводить їх з організму.

Зокрема, проведені компанією TeLA GmbH (Бремерхафен) дослідження антибіотиків і компонентів пивних дріжджів підтвердили, що пивні дріжджі мають бактеріостатичну дію.

Компоненти хмелю, згідно з офіційним методом, були екстраговані з різних препаратів пивних дріжджів і досліджені на інгібіторну дію щодо тест-штаму золотистого стафілокока Staphylococcus aureus ATCC6538P.

Препарати на основі пивних дріжджів ефективно діють навіть у разі стійкості до звичайних антибіотиків – таких, як хлорамфенікол і амоксицилін. Природні антисептичні властивості пивних дріжджів здатні ефективно пригнічувати патогенні мікроорганізми.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!