Тваринництво
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Тваринництво

Вітчизняні виробники на 95% забезпечують ринок свининою

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У 2019 році рівень самозабезпеченості України свининою перевищив 95%. А враховуючи всю продукцію свинарства, зокрема субпродукти та жир, склав 88% – на 2% більше, ніж у 2018 році.

Про це повідомила керівниця аналітичного відділу асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська, посилаючись на дані Економічного дискусійного клубу.

«Торік спостерігалося збільшення промислової пропозиції свинини порівняно з 2018 роком, тоді як імпортна активність була відчутно слабшою», – зауважила вона.

Так, реалізація свиней на забій зросла на 4,7% – до 516,2 тис. тонн живою масою, що складає близько 373 тис. тонн у забійному еквіваленті (+3,6% до минулорічного обсягу).

Імпорт продукції свинарства у 2019 році, навпаки, скоротився: свинини – на 18,7% (до 23,2 тис. тонн), свинячої печінки – на 3,5% (до 12,58 тис. тонн), інших свинячих субпродуктів – більше ніж на чверть, свинячого жиру – на 10% (до 53,6 тис. тонн).

Аналітики Економічного дискусійного клубу оцінюють частку імпортної продукції меншою ніж 13% від ємності ринку, тоді як у 2018 році – майже 15%.

Згідно з балансами попиту та пропозиції м’яса ФАО/ЄБРР, імпорт свинини склав 4,7% від річного фонду споживання цього виду м’яса, що на 1% менше, ніж роком раніше.

На 2020 рік аналітики м’ясного ринку прогнозують, що імпорт свинини залишиться на минулорічному рівні.

Проте млявість поставок у січні-лютому цього року, як порівняти з аналогічним періодом 2019 року, та загальна переорієнтація експортних потоків у бік країн Азії, свідчить про можливе скорочення зовнішніх поставок свинини та продукції свинарства.

«Тож апетити українців і надалі переважно задовольнятимуть вітчизняні виробники», – резюмувала Олександра Бондарська.

Нагадаємо, у 2019 році імпорт живих свиней в Україну скоротився в 1,8 раза проти показника за 2018 рік – до 899 тонн.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!