Тваринництво

Вітчизняне свинарство сьогодні перебуває у «жовтій зоні»

Вітчизняне свинарство сьогодні перебуває у «жовтій зоні»

Коефіцієнт привабливості свинарства, який демонструє ефективність відгодівлі свиней до забійної кондиції, сьогодні перебуває у межах «жовтої зони».

Про це повідомила керівник аналітичного відділу асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.

Іншими словами, ще можна заробляти, й оператори середні за рівнем ефективності та дуже ефективні покривають свої витрати й навіть отримують прибуток, пояснила вона. Менш ефективні стикаються з більшими проблемами, але за докладання зусиль все ж таки можуть відповідати за своїми зобов’язаннями.

Коефіцієнт привабливості свинарства коливається у межах 3-4-річних циклів. Так, 2017 рік і перша половина 2018 року були досить прибутковими для вітчизняного свинарства, зауважила експертка.

«Чи опустимося ми в «червону зону», сказати важко. Колись такий момент настане, – зазначила Олександра Бондарська. – Як довго він триватиме, теж важко спрогнозувати, оскільки ціна на внутрішньому ринку залежить не лише від внутрішньої пропозиції, а й від зовнішніх трендів. А вони останні кілька місяців – висхідні».

Довідка

Коефіцієнт привабливості свинарства – відношення середньої ціни реалізації свиней живою вагою до середньої собівартості виробництва фінішерського комбікорму.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!