Тваринництво
Головне:
Тваринництво

Вітамін Е є відносно стійким до руйнування у кормах

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Вітаміни постійно взаємодіють з усіма компонентами кормів для птиці, і це проявляється зростанням чи зниженням їхньої здатності до засвоєння, стійкості, розчинності в готових кормах, вітамінних препаратах, преміксах чи питній воді.

На здатність вітамінів до збереження в кормах впливає низка чинників: термін зберігання, розмір частинок, концентрація вітамінів, термічна обробка (екструдування, пелетування, гранулювання), вологість корму та відносна вологість повітря, внесення мікро- та макроелементів, органічних і неорганічних кислот, контамінація корму мікроорганізмами чи його грибне ураження, наявність у кормі мікотоксинів, унесення неселективних адсорбентів.

Одним із дієвих методів збереження потрібної кількості вітамінів є першочергове внесення до складу вітамінної добавки, преміксу чи комбікорму підвищених доз вітамінів.

Додаткове введення вітамінів у раціон птиці здійснюється з питною водою – у разі введення водорозчинних вітамінів та у вигляді згодовування вітамінних кормових добавок.

Вітамін Е, як порівняти з іншими вітамінами, зокрема жиророзчинними, є відносно стійким до дії чинників руйнування. Найменш стабільними є вітаміни А, К, В1 та С.

Вітамін Е застосовують як лікувальний препарат за м’язової дистрофії, коронарного склерозу, безплідності тощо. Найчастіше у птахівництві використовують синтетичний вітамін Е.

Як повідомлялося, за додавання вітаміну Е до раціону курчат-бройлерів його вміст у стегнових м’язах вищий, ніж у грудних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: