Тваринництво

В Аргентині споживання м'яса птиці вперше можна порівняти з яловичиною

У 2020 році аргентинці вперше в історії вживали 50 кг м’яса птиці на душу населення, що можна порівняти зі споживанням яловичини, пише Poultry World.

Тенденція триває з 2019 року, коли споживання на одного жителя зросло з 46 до 48 кг. За даними аргентинського Центру переробки птиці (CEPA), збільшення споживання спричинене негативним розвитком подій. Експорт до Бразилії був незначним через низькі ціни на бразильському ринку, що призвело до місцевого перевиробництва. Аргентинський птахівничий сектор очікував зростання експорту, але падіння світової торгівлі змусило його продавати своє м’ясо на внутрішньому ринку.

Ці 3 зайвих кг наситили внутрішній ринок і спричинили зниження цін. «Ми продаємо навіть за нижчими цінами, ніж дозволено Секретаріатом торгівлі», – зазначив президент CEPA Роберто Доменек.

Птахівничий ланцюжок у 2019 році склав 2,4 млн тонн, а в 2020 році планується зростання на 2,5-3%. Ідея в тому, щоб наростити обсяги торгівлі на зовнішньому ринку.

За інформацією CEPA, торік на експорт було відправлено 270 тис. тонн, а цього року планувалося відвантажити 305 тис. тонн. Наразі очікується, що експорт у 2020 році складе 240 тис. тонн. Різниця з торішніми обсягами потрапила на внутрішній ринок.

З девальвацією реалу бразильська курятина відштовхнула нас від конкурентних цін, наголосили в CEPA. Незважаючи на високе споживання на душу населення, роздрібна торгівля насичена, а купівельна спроможність людей падає.

Як повідомлялося, аргентинська яловичина йде на новий рекорд в експорті.