Усе більше ферм випоюють телят за допомогою мілк-барів
Останніми роками у годівлі телят відбуваються такі зміни, як автоматизація з диджиталізацію та впровадження наукових досліджень. Усі ці чинники в комплексі – це і є інтелектуальна годівля телят.
На цьому наголосив продакт-менеджер із годівлі молодняка ВРХ компанії AVAGroup Юрій Позняковський.
«Якщо говорити про автоматизацію, то переважна більшість молочних господарств України вже має молочні шаттли, – зазначив він. – Головна їхня мета – спростити роботу телятниці чи доглядальниці з випоювання телятам молока чи його замінника».
Також все більше господарств переходять від використання відер до відер із сосками – так званих мілк-барів. Для теляти ссання – більш фізіологічний процес, наголосив Юрій Позняковський.
«Особливо важливі відерця з сосками у перші три-чотири тижні життя тварини, – зауважив він. – Це позитивно впливає на рефлекс стравохідного жолобу, і в майбутньому буде менше проблем зі здоров’ям телят».
Як повідомлялося, агрофірма «Маяк» придбала для телят молочне таксі.