Українці у 2017 році споживали на 12,5% більше риби та рибних продуктів
У 2017 році рівень споживання риби та рибних продуктів сягнув 10,8 кг на одну особу. Це на 12,5% більше, ніж у 2016 році (9,6 кг).
Про це повідомляє Держрибагентство з посиланням на дані Державної служби статистики.
Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів споживали у Київській (15,1 кг на особу), Одеській (14,7 кг), Житомирській (14,3 кг), Вінницькій (13,3 кг) і Черкаській (13,1 кг) областях.
Найменше – у Закарпатській (7,1 кг), Івано-Франківській (7,3 кг), Луганській (7,3 кг) і Чернівецькій (7,8 кг) областях.
Нагадаємо, за даними Держрибагентства, у 2017 році загальний вилов риби та інших водних біоресурсів підприємствами рибної галузі склав 94,2 тис. тонн – на 6,6% більше, ніж у 2016 році (88,4 тис. тонн).
За статистичними даними, загальний обсяг виробництва товарно-харчової рибної продукції в Україні у 2017 році склав 63,3 тис. тонн, що більше на 1,1% порівняно з 2016 роком.
Більша частка у структурі випуску товарно-харчової рибної продукції припадає на випуск рибних консервів – 54% (34,1 тис. тонн) та морожену рибу – 17% (10,9 тис. тонн).
Протягом 2017 року зросло виробництво солоної риби – на 18%, ікри риби та її замінників – на 17%, виробництво рибних консервів – на 8%.
Додати коментар