У спеку консерванти й антиоксиданти зберігають поживні якості повнораціонних сумішей для корів
Для полегшення теплового стресу в корів або мінімізації його негативних наслідків можна додавати воду до сухого корму й ретельно перемішувати раціон. Таким чином можна зменшити сортування й пом’якшити вплив теплового стресу на споживання та на функції рубця.
Сприятливо позначається додавання жирів (насичених жирних кислот), додаткових мінералів (особливо натрію, калію і магнію, щоб компенсувати сольовий обмін через підвищену пітливість), додаткових вітамінів (особливо A, D, E, щоб компенсувати скорочення їхнього споживання під час спекотної вологої погоди) і буферних добавок (особливо КНСО3).
Зменшення рівня небілкового азоту та підвищення кількості нерозчинного в рубці кормового білка в раціоні може допомогти компенсувати зниження мікробного метаболізму в тонкому кишківнику корів.
Додавання консервантів і антиоксидантів у повнораціонні суміші запобігає їхньому нагріванню у спекотну погоду, зберігає поживні якості й поліпшує споживання корму тваринами.
Додати коментар