Тваринництво

У холодний період важливо виставити правильну температуру у загонах для свиней після дезінфекції

У холодний період важливо виставити правильну температуру у загонах для свиней після дезінфекції

У холодну погоду після промивання та дезінфекції між партіями необхідно ретельно перевіряти задану температуру в загонах для свиней.

На цьому наголосив спеціаліст із охорони довкілля ARM Buildings Тім Міллер, пише Pig World.

Він зазначив, що після прибирання часто встановлюють мінімальну температуру, щоб підтримувати вентилятори в робочому стані – це допомагає висушити загони до заселення нової партії свиней. Однак траплялися випадки, коли працівник забував підвищити температуру і свиням стало занадто холодно в свинарниках.

«Охолодження може бути особливо небезпечним для молодняку», – попередив спеціаліст.

Він також порадив свинарям не встановлювати занадто низьку мінімальну температуру, тримати свиней у теплі та зменшувати кількість холодного повітря, що надходить в приміщення.

«Потрібно стежити за тим, щоб температура повітря не залежала від температури назовні, – зазначив Тім Міллер. – Якщо будівля недостатньо тепла за мінімальної температури, слід розглянути можливість додаткового опалення».

А за низької температури назовні о цій порі року він нагадав про необхідність перевірити правильність роботи систем сигналізації, особливо батарей і двигунів, за збоїв вентиляції або відключення живлення.

«В ідеалі має бути письмовий протокол для кожного приміщення, щоб було зрозуміло, до яких заходів вдаватися і хто це повинен робити, якщо сигналізація спрацьовує», – зауважив Тім Міллер.