У чому переваги використання фітази
Фітази ‒ це група різноманітних ферментів, що охоплюють широкий діапазон розмірів, структури й каталітичних механізмів. Ефективне використання фітази може зменшити потребу і в кальції, і в доступних добавках фосфору, пише журнал «Наше птахівництво».
Серед основних переваг застосування фітази:
‒ зменшення використання неорганічних фосфатів у раціоні внаслідок збільшення доступності фітатного фосфору з рослинних інгредієнтів;
‒ зменшення антипоживних чинників фітинової кислоти: знижуються ендогенні втрати, активізується використання мінералів, амінокислот та енергії.
Збільшення доступності фосфору й інших поживних речовин позитивно впливає і на довкілля: зниження екскреції цих елементів надзвичайно важливе, особливо в регіонах із високою концентрацією промислового тваринництва.
Нагадаємо, ідеальна фітаза має бути активною за низького рівня рН у шлунку птиці.