У 2020 році свинина й курятина подешевшали, а яйця злетіли в ціні
Протягом 2020 року в Україні з м’ясо-молочного асортименту подешевшали свинина та курятина, решта продуктів тваринного походження подорожчали.
Про це свідчать дані Державної служби статистики щодо середніх споживчих цін.
Так, у грудні 2020 року свинина подешевшала на 2,8% проти аналогічного періоду 2019 року – до 115,86 грн/кг.
Куряче філе втратило в ціні 9,8% (до 91,71 грн/кг), курка в тушках – 5,7% (до 55,96 грн/кг).
Натомість подорожчали у грудні 2020 року, як порівняти з груднем 2019 року:
– яйця – на 30,4% (до 27,48 грн/10 штук);
– яловичина – на 9% (до 144,82 грн/кг);
– сири м’які жирні – на 5,4% (до 111,46 грн/кг);
– вершкове масло —–на 4,4% (до 44,47 грн/200 г);
– сало – на 4,1% (до 78,95 грн/кг);
– морожена риба – на 3,4% (до 80,97 грн/кг);
– сметана жирністю до 15% – на 2,9% (до 63,81 грн/кг);
– молоко пастеризоване жирністю до 2,6% – на 1,1% (до 25,6 грн/кг).
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.