Що впливає на вилуплення життєздатних перепелят
Важливою умовою одержання здорового добового молодняку перепелів є якість інкубаційного яйця. Вона залежить не лише від умов його зберігання, а й від режиму інкубації та морфологічних показників яйця.
Маса інкубаційного яйця теж одна з основних селекційних ознак, що характеризує виводимість перепелят.
Для одержання життєздатного молодняку важливе як раннє, так і пізнє вибирання перепелят із вивідної шафи, що може вплинути на майбутню продуктивність птиці.
У кімнаті-брудері має бути чиста підстилка без сторонніх домішок і шкідливих речовин, створенні оптимальні умови мікроклімату в приміщені.
Кормові стреси теж можуть згубно впливати на здоров’я перепелів, а також наявність у кормах мікотоксинів.
У процесі вирощування перепелів додаються ще технологічні стреси, а в літню пору – тепловий, або температурний стрес.
Як повідомлялося, несучість перепелів і маса яєць знижується за температури понад +27 °С.
Додати коментар