Що провокує зелену грудку в курячій тушці
Міопатії найчастіше можна виявити у високопродуктивної птиці, пише журнал «Наше птахівництво».
Кількість судин у грудці та м’язових волокон лишається, але вони стають товщими. Потрібен час, щоб кисень потрапив від судини до термінальної частини м’яза. Коли кисню поступає недостатньо, утворюється дерев’яна грудка. Такий продукт вибраковують.
Запобігти розвитку такої вади можна, зменшивши темп росту птиці, а також додавши до її раціону антиоксиданти.
Зелена грудка з’являється, коли бракує простору для розвитку між малим і великим м’язами грудей. За розриву судини виникає крововилив.
Зелена грудка виникає і там, де птицю виловлювали в пташнику за інтенсивного освітлення та персонал поводився з нею грубо.
Раніше ми писали, які вади кісток трапляються на курячій тушці.