Середня роздрібна ціна свинини наближається до 200 грн/кг
У квітні середня ціна охолодженої свинини на полицях національних торговельних мереж зросла на 8,4% проти березневого рівня – до 195,5 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу.
Найбільший приріст цін відчула сезонно популярна частина – ошийок. Він подорожчав на 13,3%, як порівняти з ціною березня. Крім цього, як і місяцем раніше, помітно підвищилися ціни на лопатку (10,9%) і тазостегнову частину (11,3%). Трохи менше подорожчала свиняча вирізка – на 8,6%. Решта позицій зросли в ціні на 5-8%, зауважили в АСУ.
«Здороження свинини у квітні – типова сезонна поведінка цін, адже саме на цей місяць припадає Великдень або підготовка до нього, – пояснили в асоціації. – Так, у попередні роки за відсутності форс-мажорів роздрібні ціни у квітні традиційно були на 5-7% вищими за березневі».
Цього ж року додатковими чинниками підтримки позитивної цінової динаміки стали мінімальний притік імпортної м’ясної сировини й обмеженість внутрішньої пропозиції через менші виробничі можливості свинарства.
«Тож така цінова динаміка відобразила позитивну зміну попиту на свинину на всіх рівнях – від забою до полиці в роздрібних мережах», – резюмували в АСУ.
Як повідомлялося, травень почався з пониження цін на свинину живою вагою.