Пробіотики не впливають на якісні характеристики комбікорму
Грамотне застосування пробіотиків дає змогу поліпшити продуктивність свиней, коли ресурси впливу кормової бази досягають своїх максимальних можливостей.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
На відміну від ферментів, консервантів і балансувальних добавок, пробіотики не впливають на якісні характеристики комбікорму. Спочатку їх задавали з метою збільшення росту тварини і поліпшення її здоров’я внаслідок підвищення опірності хворобам. Пізніше було встановлено, що певні мікроорганізми, які входять до складу пробіотиків, здатні відновлювати порушену мікрофлору й формувати її, пригнічуючи колонізацію кишківника небажаними мікроорганізмами.
Нещодавні дослідження довели, що бактерії роду Bacillus здатні утворювати мікроплівки на поверхні кишківника, що дає їм змогу виживати протягом кількох тижнів у вегетативній формі, виділяючи в середовище кишківника ферменти й пробіотикоподібні речовини.
Разом зі здатністю бацил перебувати в споровому стані, що забезпечує високу стійкість пробіотиків на їхній основі до впливу високих температур і кислоти шлункового соку, ця особливість знімає частину питань щодо неефективності введення пробіотиків у годівлю тварин.
Раніше ми писали, як вибрати ефективну комбінацію пробіотиків.