Тваринництво

Недоцільно робити ставку на генотипи повільного росту бройлерів для виробництва звичайної курятини

У використанні для виробництва м’яса бройлерів генотипів повільного росту,  таких, як Reg Ranger, знадобиться вирощувати більш ніж на 10% більше птиці для досягнення тієї самої загальної живої маси.

До таких висновків дійшли вчені з Університета Кентуккі (США).

Внаслідок уповільнення темпів росту птиці тривалість вирощування має бути в середньому на 45% більшою.

Нижча конверсія корму птиці цього кросу призведе до того, що витрати кормів зростуть більш ніж на 28%. Відповідно не менш ніж на 25% зросте й собівартість 1 кг курятини.

Ураховуючи різницю в забійному виході, кількість вирощуваної птиці вже має бути більшою на 38%. А щоб виробляти однакову кількість м’яса грудної частини, потрібно буде вирощувати на 68% більше птиці.

Тож більшість фахівців уважає, що використання генотипів повільного росту для заміни бройлерів інтенсивного росту і виробництва звичайної продукції навряд чи буде економічно доцільним.

Виробники, що вирощують бройлерів повільного росту, повинні зосередитися насамперед на преміальних ринках: курятині вільного вигулу, органічній тощо, що реалізується за відповідними цінами.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!