Недоцільно робити ставку на генотипи повільного росту бройлерів для виробництва звичайної курятини
У використанні для виробництва м’яса бройлерів генотипів повільного росту, таких, як Reg Ranger, знадобиться вирощувати більш ніж на 10% більше птиці для досягнення тієї самої загальної живої маси.
До таких висновків дійшли вчені з Університета Кентуккі (США).
Внаслідок уповільнення темпів росту птиці тривалість вирощування має бути в середньому на 45% більшою.
Нижча конверсія корму птиці цього кросу призведе до того, що витрати кормів зростуть більш ніж на 28%. Відповідно не менш ніж на 25% зросте й собівартість 1 кг курятини.
Ураховуючи різницю в забійному виході, кількість вирощуваної птиці вже має бути більшою на 38%. А щоб виробляти однакову кількість м’яса грудної частини, потрібно буде вирощувати на 68% більше птиці.
Тож більшість фахівців уважає, що використання генотипів повільного росту для заміни бройлерів інтенсивного росту і виробництва звичайної продукції навряд чи буде економічно доцільним.
Виробники, що вирощують бройлерів повільного росту, повинні зосередитися насамперед на преміальних ринках: курятині вільного вигулу, органічній тощо, що реалізується за відповідними цінами.
Додати коментар