Тваринництво

Натуральні каротиноїди в кормі курей покращують колір жовтків яєць

Натуральні каротиноїди в кормі курей покращують колір жовтків яєць

Введення натуральних каротиноїдів до раціону птиці в кількості 1-5% маси комбікорму дає змогу істотно покращити колір жовтків яєць.

Натуральні каротиноїди (каротини, ксантофіл, кріптоксантин, зеаксантин, лютеїн та інші) у значних кількостях містяться в люцерні, кукурудзяному глютені, свіжій траві та трав’яному борошні, водоростях тощо.

Концентровані каротиноїди, отримані з цих кормів, додають у корми в кількості 0,05-0,1%.

У жовтках яєць порівняно з бета-каротином краще акумулюються такі каротиноїди, як лютеїн і зеаксантин, тому збагачення ними яєць отримало більше поширення.

Довідка

Каротиноїди мають здатність забезпечувати яскраво-жовте або оранжеве забарвлення тканинам живих організмів і харчовим продуктам, наприклад, шкірі тушок птиці, яєчним жовткам, що приваблює покупців.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!