Тваринництво

На Кіровоградщині не допустили до реалізації 15 тонн продукції переважно тваринного походження

Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Кіровоградської області протягом 2019 року провели майже 400 тис. експертиз та 830 тис. лабораторних досліджень на ринках. За результатами проведених досліджень, до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 15 тонн, переважно м’ясо і субпродукти, молочна продукція, риба, овочі, мед та яйця.

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.

«Під час проведення ветеринарно-санітарної експертизи на ринках виявлено 400 випадків інвазійних хвороб тварин (ехінококоз, фасціольоз, дикроцеліоз) та 140 випадків незаразних хвороб (аспірація легень, запалення, переродження внутрішніх органів та інші)», – йдеться в повідомленні.

На забійних підприємствах області було оглянуто 8 тис. голів великої рогатої худоби та 58 тис. голів свиней. Прийнято на переробку 288 тонн яловичини, 264 тонни свинини, 2,114 тис. тонн м’яса птиці та більше 295 тонн субпродуктів.

За результатами експертизи зафіксовано понад тисячу випадків інвазійних хвороб тварин та захворювань незаразної етіології. Відповідно, близько 3,5 тонни м’яса та субпродуктів було направлено на знезараження та майже 27 тонн утилізовано.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!