На Івано-Франківщині мають намір створити м'ясо-ковбасний кластер
Букачівська ОТГ Івано-Франківської області планує створити перший в Україні м’ясо-ковбасний кластер.
Про це повідомила провідна спеціалістка Букачівської ОТГ Тамара Гаргат.
«Наша громада претендує стати найбільшим центром виробництва ковбаси в Україні, – наголосила вона. – Ще понад 200 років тому в наших краях розпочали роботу маленькі ковбасні мануфактури, які зараз переросли в цехи, що виробляють 40-45 тонн м’ясних продуктів на добу».
За словами Тамари Гаргат, Букачівська ОТГ має найбільший у західному регіоні забійний цех і вирощує велику рогату худобу елітних порід.
«Наші ковбасні виробники мають свої запатентовані авторські рецепти. Найвідомішими виробництвами краю є «Букачівські ковбаси», «Вишнівські ковбаси», а також «Букачівські на дровах», – зазначила Тамара Гаргат.
Як повідомлялося, в Україні розглядають можливість створення кластера у птахівництві й тваринництві.