Тваринництво

М’ясо, вироблене без використання антибіотиків, продається значно дорожче

М’ясо, вироблене без використання антибіотиків, продається значно дорожче

Антибіотики – не надто дешеві засоби. Якщо використовувати їх у тваринництві у великих обсягах, це – значні витрати для компанії. До того ж у 50% випадків вони не виправдані.

На цьому наголосив головний лікар ветеринарної медицини Старинської птахофабрики групи МХП Микола Фурсов.

«Ані власник підприємства, ані ветеринарний лікар, який теж має вплив на формування бюджету, не хочуть таких витрат», – зауважив він.

До того ж м’ясо, вироблене без використання антибіотиків, продається значно дорожче, додав Микола Фурсов.

Він зазначив, що група МХП поставила собі за мету зменшити прецеденти використання антибіотиків.

Максимальне фінансування та відпрацювання з лабораторією патологічних субклінічних станів дозволило компанії створити прецедент більш здорового епізоотичного благополучного батьківського стада.

«Ми бачимо позитивні зміни: у нас є поголів’я бройлерів, яке фактично утримується без антибіотиків – саме завдяки високому імунному та санітарному статусу батьків, гігієні яйця, загальній біобезпеці на всіх етапах виробництва, а також більш детальному спостереженню за птицею», – зазначив Микола Фурсов.

Про те, як МХП вдалося мінімізувати використання антибіотиків, можна прочитати тут.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!