Тваринництво

М’ясо торік дешевшало через Covid-19

М’ясо торік дешевшало через Covid-19

Світові ціни на м’ясо, виміряні індексом цін на м’ясо Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO UN), у 2020 році становили в середньому 95,5% проти 2019 року й відображали зниження цін на всі види м’яса.

Про це повідомляє журнал «Наше птахівництво».  

«Найбільше знизилися ціни на м’ясо птиці (–9,8%), баранину (–5,7%), свинину (–3,6%) та яловичину (–1,4%), – зазначає у своїй статті кандидат сільськогосподарських наук Володимир Мельник. – Середньорічні ціни на м’ясо птиці за 1 т знизилися з 1374 дол. у 2019 році до 1239 дол. завдяки тому, що можливості експорту перевищували світовий попит, на який в багатьох країнах негативний вплив чинила пандемія Covid-19, пов’язані з нею економічні труднощі та обмеження, а частково постійне збільшення виробництва м’яса птиці у світі».

Нагадаємо, у вересні 2021 року на ринку м’яса птиці склалася парадоксальна ситуація: за збільшення обсягів виробництва, які вже перевищують внутрішній попит, ціни зростають.

Читайте також: До кінця року м’ясо птиці може подорожчати на 3-7%