Тваринництво

МХП за дев’ять місяців збільшив продажі напівфабрикатів на 4%

За дев’ять місяців 2020 року продажі готової м’ясної продукції (ковбас і копченого м’яса) агрохолдингу МХП сягнули 25,4 тис. тонн, що на 5% меше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Як пояснили в компанії, головним чином падіння відбулося за рахунок зниження продажів у ІІІ кварталі на 13% проти такого ж періоду 2019 року через складне середовище в HoReCa та в роздрібній торгівлі. Також на обсяги продажі вплинула раціональніша поведінка споживачів щодо продуктових покупок.

Водночас середня ціна готової м’ясної продукції за січень-вересень 2020 року зросла на 6% – до 70,74 грн/кг (без ПДВ) проти аналогічного періоду минулого року.

Продажі напівфабрикатів за дев’ять місяців цього року зросли на 4%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, і склали 14,6 тис. тонн. Середня ціна протягом цього періоду залишилась відносно стабільною (-1%) – 40,3 грн/кг (без ПДВ).

В європейському операційному сегменті МХП за дев’ять місяців 2020 року потужності компанії з виробництва продуктів м’ясопереробки (включаючи ковбаси та напівфабрикати) склали 29,2 тис. тонн, а продажі – 28,9 тис. тонн. Ціна лишилася незмінною, як порівняти з аналогічним періодом 2019 року, – 2,71 євро/кг.

Як повідомлялося, сегмент напівфабрикатів демонструє стійкість в епоху COVID-19.