Тваринництво

МХП у І кварталі зробив ставку на маленьку тушку бройлера

МХП у І кварталі зробив ставку на маленьку тушку бройлера

Агрохолдинг МХП в І кварталі 2021 року скоротив загальні обсяги виробництва курятини на 7%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 166,6 тис. тонн. Це відбулося через збільшення виробництва маленької тушки бройлерів.

Про це повідомили у компанії.

Низка спалахів грипу птиці в Україні в І кварталі цього року призвела до тимчасового припинення експорту курятини до ЄС. За таких умов керівництво МХП вирішило збільшити виробництво маленької тушки й обсяги експорту до країн Близького Сходу. Вибірка зросла з 25% у І кварталі 2020 року до 56% цього року.

Загальний обсяг продажів курятини у січні-березні цього року скоротився на 2% проти показника за аналогічний період минулого року – до 154,4 тис. тонн. Здебільшого це сталося через скорочення продажів на внутрішньому ринку на 5% – до 72,1 тис. тонн у результаті зменшення продажів замороженої курятини.

Водночас експорт курятини у І кварталі 2021 року був стабільним і склав 82,3 тис. тонн. Продажі до країн Близького Сходу зросли на 73%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, переважно завдяки збільшенню продажів до Саудівської Аравії.

МХП наростив у І кварталі експорт маленької тушки бройлера більш ніж у 3,5 раза проти січня-березня 2020 року. Експорт філе скоротився більше ніж удвічі. Експорт курячої чверті впав на 25%.

Експортні продажі компанії в І кварталі 2021 року становили близько 53% у загальному обсязі продажів курятини проти 52% за такий самий період минулого року.

Як повідомлялося, експорт вітчизняного м’яса птиці у І кварталі скоротився на 15,3%.