Тваринництво

Китай розробив нові керівні принципи контролю COVID-19 для м'ясопереробних підприємств

Китай розробив нові керівні принципи контролю COVID-19 для м'ясопереробних підприємств

Національна комісія з охорони здоров’я Китаю (NHC) видала керівні правила боротьби з коронавірусом для м’ясопереробних компаній після того, як серія спалахів COVID-19 охопила  підприємства м’ясопереробки в ЄС, Північній і Південній Америці.

Китай заборонив імпорт із різних регіонів світу в спробі приборкати поширення вірусу, пише The Pig Site з посиланням на агентство Рейтер.

М’ясні продукти, що імпортуються, крім стандартних документів, сертифікатів і записів про інспектування, повинні мати сертифікати на проходження тестів на коронавірус.

М’ясопереробні підприємства повинні відслідковувати джерело походження птиці і м’яса, йдеться в заяві NHC.

«Робочі місця, де займаються забоєм, обробленням, зберіганням і пакуванням м’яса, є здебільшого закритими приміщеннями з великою скупченістю людей і середовищами з низькою температурою, тому ризик поширення вірусів досить високий», – зазаначається в іншій заяві відомства з охорони здоров’я Китаю.

NHC звернулася до переробників із проханням регулярно і ретельно очищувати та стерилізувати всі робочі об’єкти, включаючи ферми, забійні та пакувальні підприємства, холодильні склади.

Тварини, які підлягають забою, повинні приходити з неепідемічних районів, ідеться в заяві, без уточнення регіонів.

М’ясопереробні підприємства в районах середнього і високого ризику повинні зібрати п’ять зразків навколишнього середовища на підприємствах для проведення відповідних тестів, у той час як підприємства в районах низького ризику мають робити такі аналізи не рідше ніж раз на тиждень, наголошується в заяві.