«Картопляне молоко» виявилося суперекономним
Шведська компанія Veg of Lund під брендом DUG презентувала «картопляне молоко». Бренд створено в партнерстві з професором Євою Торнберг з Лундського університету (Швеція). Виробництво молока з картоплі набагато ефективніше, ніж такі відомі компоненти рослинного молока як мигдаль, овес та рис.
Про це повідомляє vegnews.com.
До складу нового рослинного «молока», крім картоплі, входить гороховий білок, рапсова олія та клітковина цикорію. Продукт збагачений вітамінами, включно з B12. Напій не містить сої, глютену і цукру, і був розроблений як універсальний продукт, який можна використовувати в кулінарії і випічці. І навіть DUG піниться так само, як і коров’яче молоко, що робить його доброю альтернативою для латте.
Використання картоплі як основного компонента напою, дає значну економію землі та води, порівняно з поширеними рослинними аналогами. Так, картопля потребує вдвічі менше землі, ніж овес, і в 56 разів менше води, ніж мигдаль.
«У нас вийшов хороший продукт, яким ми пишаємося, – сказав генеральний директор Veg of Lund Томас Оландер. – Наш вибір взяти картоплю в якості основи означає, що у нас вийшов суперекологічний напій. Картопля взагалі не вимагає великих витрат на вирощування, що робить її суперекологічною культурою в порівнянні з іншими, такими як соя, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти».
Читайте також: Українське рослинне молоко Vega Milk хоче захопити ринок Китаю