Харчове коригування сальмонели здійснюють через розроблення складу кормів чи кормових добавок
Поодинокі заходи не усувають розповсюдження чи ліквідації сальмонели в птахівничій галузі. Для успішної роботи програма має бути масштабована на всі етапи й аспекти процесу виробництва.
Оптимізація мікрофлори кишківника та зміцнення імунної системи птиці – стратегія зведення до мінімуму кишкових патогенів.
Щоб оптимізувати функції кишківника та знизити потенційну загрозу сальмонельозу птиці, потрібно розробляти ефективну рецептуру раціонів і вводити в комбікорми органічні кислоти, коротко- й середньоланцюгові жирні кислоти, пробіотики, конкурентні культури, пребіотики та деякі специфічні вуглеводи, яєчні білки, ефірні олії та бактеріофаги.
Як повідомлялося, в Україні виявили сальмонелу в польській курятині.
Додати коментар