Тваринництво

«Ґудвеллі Україна» скорочує використання антибіотиків у свинарстві, аби відповідати євронормам

«Ґудвеллі Україна» скорочує використання антибіотиків у свинарстві, аби відповідати євронормам

Використання антибіотиків компанією «Ґудвеллі Україна» в середньому вдвічі-втричі менше, ніж по ринку.

Про це в інтерв’ю журнал The Ukrainian Farmer розповів територіальний керівник виробництва «Ґудвеллі Україна» Віктор Робейко.

«Ми намагаємося зменшити використання антибіотиків: їхня частка в середньому вдвічі-втричі менша, ніж по ринку. Власне робимо це не задля економії, а на дотримання європейських правил застосування антибіотиків у тваринництві», ‒ уточнив він.

Для цього потрібно багато працювати над статусом здоров’я свиней. Це робота стратегічна, потребує великих інвестицій, зокрема і в біобезпеку, додав Віктор Робейко.

«Чим довше ферма після завезення свиней може утримувати стадо вільним від мікоплазмозу, актинобацилярної плевропневмонії, репродуктивно-респіраторного синдрому свиней, тим триваліший період витрати на ветеринарію будуть меншими», ‒ наголосив він.

Раніше ми писали, як «Ґудвеллі Україна» зменшує собівартість виробництва свинини.