Тваринництво

Генетику свиней періодично треба змінювати

Генетику свиней періодично треба змінювати

Генетику свиней треба час від часу міняти. На якість свинини впливає генетика насамперед кнурів.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів директор Тарутинської аграрної компанії Андрій Пересунько.

«Ми працюємо з багатьма генетичними компаніями. Зокрема, нині ‒ з Genesus, Topigs Norsvin і деякими іншими, ‒ зазначив він. ‒ Кнурів Genesus породи дюрок завозимо з Великої Британії: вони мають добрий імунітет, стресостійкі, молодняк характеризується високою швидкістю росту, а свинина ‒ смачна й соковита. Свинок F1 купуємо в Україні, бо завозити з-за кордону нам невигідно».

Компанія обирає продуктивну генетику, з якою легко працювати, підкреслив Андрій Пересунько.

«Наприклад, свинки Genesus, частка яких становить 30% поголів’я, мають високий статус здоров’я, спокійний характер, гарні показники відтворення: народжують у середньому по 14 поросят середньою вагою 1,3 кг, ‒ розповів керівник. ‒ Вони мають високий темп росту, добре споживають корм. У результаті середньодобовий приріст становить понад 700 г. За 25 тижнів маємо товарну свиню вагою 120-125 кг».

Як повідомлялося, Тарутинська аграрна компанія реалізує свинину безпосередньо споживачу.