Тваринництво

Для виготовлення українського рослинного фаршу використовують імпортну сировину

Основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу у компанії Eat me at – те, що майже вся вона не українська, а імпортується переважно з країн Європи та Америки.

Про це в інтерв’ю AgroTimes розповів засновник Eat me at Андрій Черуха.

«Деякі інгредієнти імпортуємо напряму, деякі – через представників в Україні, – уточнив він. – Якість задовольняє, а от ціна інгредієнтів не дозволяє зробити рослинне м’ясо у тому ж ціновому діапазоні, що й тваринне. Тому рослинний аналог поки що виходить дорожчим».

У складі рослинного фаршу ізолят соєвого білка, соняшникова й кокосова олії, картопляний білок, метилцелюлоза, дріжджові екстракти, буряковий сік, натуральні ароматизатори та інші.

Як повідомлялося, поки Eat me at розвиватиметься в Україні, хоча про експорт також замислюються.