Тваринництво

Для профілактики мікотоксикозів суспензію бактерій вносять під час закладання грубих кормів на зберігання

Для профілактики мікотоксикозів суспензію бактерій вносять під час закладання грубих кормів на зберігання

Біологічні методи профілактики мікотоксикозів у великої рогатої худоби базуються на застосуванні мікроорганізмів або ферментів, що здатні метаболізувати, зруйнувати або деактивувати мікотоксини в стабільні, менш токсичні аж до нешкідливих сполук.

Мікроорганізми та їхні ферменти дозволяють отримати специфічний, найімовірніше екологічно чистий продукт із незначним впливом на якість корму щодо хімічного складу.

З біологічних методів профілактики пліснявіння кормів добре відомий бактеріологічний, що базується на конкурентній антагоністичній дії мікроорганізмів, виділених із сіна тимофіївки лучної.

Суспензію бактерій вносять аерозольним способом під час закладання грубих кормів на зберігання.

Профілактику мікотоксикозу можна проводити, змішавши забруднені корми з чистими, через підвищення в раціоні рівня ВРХ поживних речовин: протеїнів, вуглеводів, жирів, а також буферів і антиоксидантів.

За високого рівня мікотоксинів у кормах знижується кількість споживання сухої речовини, тому збільшення поживних речовин у раціоні може бути корисним, особливо для корів перехідного періоду, що зменшує стресовий вплив мікотоксинів.

Інгібітори цвілі також знижують мікотоксичний стрес.

Як повідомлялося, до фізичних і хімічних методів оброблення кормів для профілактики мікотоксикозу вдаються нечасто.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!