Для профілактики гіпотермії у птиці щоденно контролюють температуру та відносну вологість
Профілактика гіпотермії (переохолодження) у птиці передбачає щоденний контроль режимів температури та відносної вологості, особливо в перші 30 діб життя.
Розраховують кількісні показники тепла на одну голову. Зокрема, за вирощування птиці яєчного напряму продуктивності на одну птицю розподіляють близько 60 см² площі. За вирощування м’ясних кросів птиці потребу в площі збільшують на 20%.
У місцях локального обігріву, під брудером підтримують вищу температуру, ніж на підлозі: до 7-добового віку – 35-32 °С, до 14 діб – 30-28 °С, до 21 доби – 28 °С.
За кліткового утримання птиці в перші 30 діб температуру поступово знижують до 24 °С.
За брудерного вирощування індичат у перші 7 діб життя температуру повітря підтримують у межах +37-36 °С, за кліткового утримання – в межах +35-33 °С. При цьому одночасно контролюють показники швидкості руху й відносної вологості повітря.
Додати коментар