Цикл несучості подовжується, коли яйця невеликого і середнього розміру
Належну якість курячих яєць, особливо якість шкаралупи, протягом тривалого циклу несучості легше підтримувати, коли вони невеликого і середнього розміру.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Хорошу якість шкаралупи великих яєць важче підтримувати до кінця тривалого виробничого циклу через складність забезпечення несучок необхідною для утворення шкаралупи кількістю кальцію та погіршення з віком його використання.
Тому для подовження циклу несучості треба прагнути отримувати яйця саме невеликого і середнього розміру. У виробничих умовах єдиний спосіб відрегулювати масу яєць – це годівля. При цьому треба враховувати, що чим старше стадо курей-несучок, тим гірше воно використовує корми.
Як повідомлялося, через ранню світлову стимуляцію можуть почати нестися незрілі молодки.